Total Fire & Building Engineering

Stiri

20.07.2014

SIGURA – partener EFdeN in proiectul Solar Decathlon Europe 2014

SIGURA – partener EFdeN in proiectul Solar Decathlon Europe 2014

Sigura a sustinut proiectul EFdeN in cadrul competitiei Solar Decathlon Europe 2014, desfasurata luna iulie in Franta, la Versailles. Competitia este adresata universitatilor din intreaga lume si presupune proiectarea, construirea si asamblarea in doar 10 zile de catre studenti exclusiv, a unei case solare inteligente, eficiente energetic, sustenabile si complet echipate, pentru comunitatile viitorului.

Sigura a inteles misiunea, si impreuna am construit un prototip care sa corespunda celor mai inalte standarde. Dezvoltarea si promovarea solutiilor durabile pentru cladiri, reducerea impactului materialelor asupra mediului, prin folosirea de materiale ecologice, fara compusi organici volatili, prin folosirea de metode de productie si de executie sub o verificare stricta si intr-un mediu controlat, sunt obiective pe care le urmarim impreuna si pe care le implementam prin prototipul EFdeN. Durabilitatea, pentru noi, este un proces, o calatorie pe care o facem impreuna pentru un viitor mai bun, mai verde, mai natural.

Sigura a asigurat in cadrul acestui proiect protectia la foc a structurii metalice si aplicarea de vopsea termospumanta pe suprafata acesteia, pentru protectia impotriva incendiului, cerinta a competitiei Decathlon, dar si metoda obligatorie de siguranta.

Suntem bucurosi de succesul acestui proiect si multumim echipei EFdeN pentru cuvintele de apreciere :

’’ … produsele Sigura ne-au oferit un plus de credibilitate din punct de vedere al drumului sustenabil urmat de la inceputul proiectarii si continuat in timpul executiei prototipului EFdeN. Mai mult decat atat, sustenabilitatea produselor Sigura, incadrarea si catalogarea lor ca materiale fara impact nociv asupra mediului au fost apreciate de membrii juriului. Toate materialele folosite in construirea prototipului au fost alese astfel incat sa respecte normele si conditiile Certificarii Living Building Challenge la cel mai inalt grad, conform regulilor din Red List. Am ales Sigura pentru calitatea ireprosabila, pentru ca ne dorim produse care sa dureze in timp si care sa se potriveasca principiilor sustenabile si inovatoare. ‘’