Total Fire & Building Engineering

Stingere cu FM200

sisteme stingere incendiu cu gaze fm200
 
Sistemele cu FM200 reprezinta o alternativa la sistemele care utilizau Halonul (1211 si 1301) ca agent de stingere, fiind recomandate in spatiile unde pagubele produse de agentii conventionali (apa) nu pot fi acceptate (zone cu tehnica de calcul sau echipamente de telecomunicatii, muzee, arhive, biblioteci, galerii de arta, etc.).

Un avantaj important al sistemelor de stingere cu FM200 este cantitatea redusa de agent necesara pentru suprimarea unui incendiu. Incendiile de tip A, B si C sunt stinse foarte rapid, in mai putin de 10 secunde, ceea ce minimizeaza toxicitatea atmosferica precum si generarea de fum si funingine.

Fiind un gaz de sinteza, FM200 are efecte negative asupra mediului si poate fi respirat de catre oameni numai un timp limitat. Agentul este stocat in forma lichida, in rezervoare presurizate cu azot, cu rol propulsor in descarcare. La apropierea de duze, agentul de stingere se vaporizeaza iar descarcarea produce o racire brusca in zona protejata, simultana cu reducerea vizibilitatii.

Sistemele de stingere cu FM200 exista in varianta 25 bari si 42 bari, alegerea solutiei fiind in functie de specificitatea locatiei care trebuie protejata.