Total Fire & Building Engineering

Stingere cu Novec

stingere incendiu cu gaz novecSistemele de stingere cu NOVEC reprezinta o alternativa la sistemele care utilizau Halonul (1211 si 1301) ca agent de stingere.

Novec 1230 este o substanta de sinteza (fluorocetona), nu contine bromuri sau cloruri si in consecinta are efecte neglijabile pe termen scurt asupra mediului (coeficientul de depreciere a stratului de ozon ODP=0). Incendiul se stinge prin absobtia caldurii, intr-un interval de 10 secunde.

Sistemele de stingere cu Novec 1230 sunt proiectate pentru a stinge incendii de tip A,B si C. Fiind electric neconductiv, sistemele cu NOVEC sunt folosite pentru stingeri in incinte dotate cu echipament electric.

Agentul NOVEC 1230 este stocat in recipienti presurizati cu azot la o presiunea de 24 bari sau 42 bari. Deoarece este in stare lichida la temperatura camerei, manipulare agentului si incarcarea sistemelor cu Novec 1230 este mult simplificata

Este ideal pentru spatii in care functionarea continua a echipamentelor de mare valoare este esentiala, ca de exemplu centre de comunicatii, camere de comanda, precum si medii precum biblioteci, centre culturale, galerii de arta, arhive si muzee, unde obiectele de valoare nu trebuie sa fie deteriorate in urma procesului de stingere.