Aprecieri din partea altora – Exim Bank

SIGURA: Un hobby făcut cu pasiune este infinit mai eficient decât o meserie făcută din rutină sau pentru bani

”Eu văd firma ca pe un tren; unii coboară, alții urcă, dar trenul nu se abate de la traseul pe care îl are fixat dinainte, păstrând destinația și timing-ul stabilite anterior, dacă echipa care conduce este coerentă, comunică transparent și are același cod de valori. Pentru noi, aceasta se traduce prin păstrarea misiunii și a valorilor fundamentale ale acestei construcții antreprenoriale care se numeste SIGURA”. Aceasta este viziunea despre business a lui Horia Nicolescu, fondator și președinte al SIGURA Grup – cu activități în domeniul securităţii la incendiu.

Tragedii precum cele de la maternitatea Giulești, clubul Colectiv și recentele incendii de la Bamboo si arhiva din Darasti au repus pe agenda publică un domeniu de multe ori surghiunit și privit ca o „Cenusareasă” a lumii construcțiilor.

Un domeniu în care, după 40 de ani de experiență, Horia Nicolescu încearcă să dărâme abordarea oficiala curenta conform careia pentru obţinerea unui concept eficient de securitate la incendiu este suficientă respectarea „în orb” a prescripţiilor, propunând o abordarie flexibila, cu soluţii alternative, adaptate fiecărui proiect în parte.

”Termenul de management al securității la incendiu nu este încă înțeles azi în România în toată complexitatea lui. Managementul unui proces reprezintă întregul ansamblu de activităţi necesare asigurării nivelului optim posibil de funcţionalitate normală și eficientă a tuturor sistemelor care asigură buna desfășurare a respectivului proces, acestea însemnând organizarea, îndrumarea, dirijarea, formarea, administrarea, leadership-ul etc. Nu este momentul unei prezentari exhaustive dar aș vrea să punctez că, în cea mai mare parte a situațiilor, acest termen este folosit greșit – în sensul că i se atribuie numai una sau o parte dintre atribute, neînțelegând că el este un concept coerent, cu acoperire națională și care cuprinde toate activitățile care trebuie să conducă la reducerea maxim posibilă a numărului incendiilor si a efectelor lor în țara noastră. Este scopul pentru care militez activ în ultimii ani, prin diversele mijloace care îmi stau la dispoziție sau pe care le-am creat în acest scop”, spune antreprenorul.

Piatra de temelie a grupului SIGURA a fost pusă în 2003 în București, odată cu înființarea SIGURA TOTAL FIRE & BUILDING ENGINEERING, specializată în domeniul securității la incendiu. După doi ani apare SIGURA PROMETEU & CONSULT – companie specializată în consultanță și formare profesionala pentru specialiștii în domeniul securității la incendiu, urmată de SIGURA INSTAL – firmă specializată în lucrări de montaj a sistemelor de securitate la incendiu și SIGURA PROTECT – pentru lucrări de aplicare a materialelor de protectie la incendiu. Împreună, companiile grupului au realizat anul trecut afaceri de aproape 9 milioane de lei.

”Firma a fost gândită pe concept american, ca un integrator de servicii în domeniul siguranței la foc; adică o firmă care să poată oferi toate tipurile de servicii – de la consultanta până la formare profesională, trecând prin proiectare, import, execuție și service – la cel mai înalt nivel de calitate posibil. Pentru acest scop, am ales cei mai mari furnizori din lume cu produsele cele mai performante”, spune Horia Nicolescu.

Mai spunea dansul că o parte din cei cu care a plecat împreună la acest drum nu i-au împărtășit întotdeauna viziunea, dar a mers în continuare pe drumul în care credea cu tărie și SIGURA a început să crească, să aibă un nou sediu, să facă “puișori”: “Școala PROMETEU” – un forum de discutii profesionale libere si o scoala pentru toti cei care activeaza in domeniul managementului securității la incendiu sau “Asociația pentru Securitate la Incendiu”.

”Pot spune că demersul nostru a fost sinonim cu progresul acestui domeniu în România: am fost motorul acestuia, aducând în premieră pe piața noastră principalele materiale, sisteme și tehnologii care astăzi sunt utilizate în mod curent”, spune antreprenorul referindu-se la sisteme și materiale termospumante, sticla și tâmplărie rezistentă la foc, trape de evacuare a fumului și gazelor fierbinți, sisteme de stingere cu ceață de apă, sisteme de stingere pentru bucătării profesionale, sisteme de stingere prin inundare totală cu gaz Inergen și fluid Novec, cortine etanșe și rezistente la foc și multe, multe altele…

Și pentru că-și dorește ca Grupul să rămână prima opțiune a clienților în alegerea unui partener de încredere pe termen lung în toate domeniile care privesc securitatea la incendiu, Horia Nicolescu spune că are în plan o regândire a strategiei. ”SIGURA trebuie să își înnoiasca permanent structura antreprenorială, facând-o mai suplă și mai flexibilă, păstrându-si însa valorile care au consacrat-o pe piață ca integrator de sisteme de siguranță la foc: un nivel de calitate maxim posibil care integreaza mereu solutii si oameni noi. Din experienta de pana acum, sunt convins însă de un lucru: reînnoirea trebuie pornită dinăuntrul firmei, niciun specialist sau consultant extern nu poate înlocui spiritul de antreprenoriat și dragostea față de propria creație, la fel cum un hobby făcut cu pasiune este infinit mai eficient decât o meserie făcută cu rutină sau pentru bani. De aceea, suntem în permanentă căutare de oameni buni, care să aducă „sânge proaspat” în organizație și cărora să le oferim know-how-ul și experiența noastră”.

EXIM BANK

Solicitați mai multe informații de la reprezentanții de vânzări SIGURA.
office@sigura.ro
021 312 31 32